Opgeleverd

Hart voor Hoolhoes

In het mooie Maastricht, pal tussen de buurten Limmel en Nazareth, ligt Hoolhoes: het inmiddels afgeronde nieuwbouwplan met 42 koopwoningen en een gloednieuw winkelcentrum met daarboven 28 sociale huurappartementen. Om de hoek van het groen, water en handige voorzieningen leven nieuwe bewoners hier de droom. In november 2020 gingen de woningen in verkoop en na ruim een jaar bouwen ontvingen de laatste bewoners op 8 juli 2022 de sleutel. Op een fijne toekomst vol woonplezier!

Ontwikkeld door een samenwerkingsverband

Hoolhoes is ontwikkeld door Cuore Ontwikkeling, een samenwerking van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Rialto Vastgoedontwikkeling.

Strak, sprekend, smaakvol

In Hoolhoes vind je in totaal 42 koophuizen, waarvan 8 hoek-, 25 tussen- en 9 patiowoningen. De verschillende woningtypes en gevarieerde woonoppervlaktes - van 108 tot 167 m2 - maken dit een aantrekkelijke buurt voor iedereen. Hier leven starters, gezinnen, jong en oud nu met elkaar samen. Familiebedrijf Wijnen Bouw Someren was verantwoordelijk voor de bouw van de woningen in Maastrichtse nieuwbouwplan.

Zij realiseerde deze lichtgekleurde, blokvormige woningen naar ontwerp van Bureau Boosten Rats architectuur en stedenbouw die prachtig opgaan in het openbare groen. En ook van binnen mag het resultaat er zijn. Zo koken bewoners de sterren van de hemel in hun moderne Nuva-keuken - soms met kookeiland - om daarna neer te ploffen in de tuingerichte zithoek.

image alt

Groen in de breedste zin

Met buitengoed Geul en Maas en rivier de Maas om de hoek is de natuur lekker dichtbij. Maar ook Hoolhoes zelf kleurt groen. Grasstroken, bomen alsook voor- én achtertuinen sieren de omgeving en maken dit een fijne plek voor mens en dier.

Daarbij zijn de woningen volledig duurzaam gebouwd. Gasaansluitingen zijn er niet. Warmtepompen en zonnepanelen wel. Het resultaat? Goed geïsoleerde woningen met nul-op-de-meter en sociale huurappartementen die met de zon collectief hun energie opwekken. Kortom, hier woont iedereen klaar voor de toekomst!

image alt

Alles binnen handbereik

Sporten, winkelen of proeven van de natuur, vanuit Hoolhoes kan het allemaal. Zo halen bewoners hun dagelijkse boodschappen bij de recent geopende Jan Linders-supermarkt in het nieuwe winkelcentrum en gaan ze voor een fietstocht of wandeling naar het nabijgelegen buitengoed Geul en Maas.

Sporten? Dat kan bij een van de diverse voetbal-, hockey- of tennisclubs. Als kers op de vlaai ligt Maastricht op slechts 10 minuten fietsafstand. In deze karakteristieke stad vol historische gebouwen, leuke winkelstraten en talloze horecazaken proef je elke dag van het bourgondische leven.