Voorbereidingen start bouw Hoolhoes

13 november '19

Hoolhoes is volop in voorbereiding. Het bestemmingsplan staat sinds juli 2019 vast en midden november start het gereedmaken van het terrein. Dat betekent dat aannemers in 2020 kunnen starten met de bouw!

Wat gaat er gebeuren de komende tijd?

Voordat het terrein straks bouwrijp is, staan er de volgende activiteiten op de planning. Zo worden de fietspaden verwijderd en wordt er een nieuwe riolering aangelegd. Het hondenlosloopgebied aan de Balijeweg is vanaf november gesloten en wordt verplaatst naar een plek in de buurt van de spoorlijn. In de tussentijd kan er gebruik gemaakt worden van de hondenlosloopgebieden aan de Willem Alexanderweg of Kasteel Liebeekstraat. Ook worden er wegen aangelegd zodat het bouwverkeer straks makkelijk op de locatie kan komen en worden er kabels en leidingen aangelegd door de nutsbedrijven.

Alternatieve routes

Vanaf midden november is het voet- en fietspad naar het park bij Kasteel Bethlehem dicht. Deze blijft gesloten gedurende de hele bouwtijd. Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de Jeruzalemweg tussen Limmel en Buitengoed Geul en Maas.

Verkeersveiligheid

De bouw vindt plaats naast IKC de Geluksvogel. Voor de veiligheid komt er een tijdelijke oversteekplaats voor de kinderen uit Nazareth.

#Missionzeromaastricht

Maastricht wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Duurzaamheid is bij nieuwbouwplan Hoolhoes een belangrijk thema. De woningen en appartementen worden energiezuinig en levensloopbestendig. Warmtepompen, zonnepanelen en maximale isolatie zorgen voor een lage energierekening. Er komt geen gasaansluiting in Hoolhoes. En op enkele parkeerplaatsen kunnen elektrische auto’s opgeladen worden.

Meer over duurzaamheid in Hoolhoes
Wanneer start de verkoop? Bekijk planning
Waar wil jij wonen? Bekijk wijken